spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizePreşedintele Asociaţiei Medicale din Africa de Sud: Omicron provoacă simptome foarte moderate...

Preşedintele Asociaţiei Medicale din Africa de Sud: Omicron provoacă simptome foarte moderate de infecție

-

Medicii din Africa de Sud, unde a fost depistată o nouă variantă de coronavirus, numită Omicron, au anunţat că aceasta provoacă simptome foarte moderate de infecţie.

Preşedintele Asociaţiei Medicale din Africa de Sud, Angelique Coetzee, a declarat pentru BBC că s-a constat o creştere foarte mică a numărului de noi cazuri de COVID-19 şi cea mai mare parte dintre acestea nu au necesitat tratament spitalizat. „Pacienţii se plâng în general de dureri musculare şi oboseală, oboseală accentuată în cazul tinerilor. Repet, este mult prea devreme, dar până acum nu am avut niciun caz grav înregistrat în zona cabinetelor de medicină generală – şi nu vorbim de pacienţii care se pot duce direct la spital să fie internaţi. Am constatat, de asemenea, că foarte-foarte puţine cazuri de infecţie cu noua variantă au ajuns la ATI, dar nu se compară cu ce am văzut până acum”, a precizat Angelique Coetzee.

Majoritatea acestor pacienţi sunt bărbaţi în vârstă de până la 40 de ani, dintre care mai puţin de jumătate sunt vaccinaţi.

În afară de oboseală, ei suferă de dureri musculare, tușessc sec şi prezintă ”o mâncărime în gât”, detaliză ea.

Doar câţiva dintre aceşti pacienţi prezentau o febră slabă.

Dr. Coetzee subliniază că se cunosc puţine lucruri despre cât de periculoasă este varianta omicron, pe care OMS a calificat-o ”îngrijorătoare”.

”Eu nu spun că nu există bolnavi grav”, însă, ”pentru moment, chiar şi pacienţii pe care i-am văzut şi nu erau vaccinaţi au simptome uşoare”, subliniază ea.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...