Președinte bulgar critică investitorii străini

0
206
Presidential candidate of the Bulgarian Socialist Party Rumen Radev walks with his wife Desislava after casting his vote at a polling station during a presidential election in Sofia, Bulgaria, November 13, 2016. REUTERS/Stoyan Nenov

„Investiţiile străine în Bulgaria au scăzut la jumătate în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut„, a declarat preşedintele bulgar, Rumen Radev, care a participat la inaugurarea unei noi fabrici de mobilier tapiţat, în oraşul Popovo. Seful statului bulgar a adăugat că se află în acest oraş pentru a sprijini investiţiile bulgăreşti în industria naţională şi pentru a fi deschise noi locuri de muncă.

„Nu trebuie să uităm rolul în prezent şi mai ales în viitor al investiţiilor noastre bulgăreşti, deoarece există o diferenţă foarte importantă. Interesul investiţiilor străine este legat întotdeauna doar de profit, în timp ce investiţiile bulgăreşti au şi alte interese, legate de prosperitatea Bulgariei şi a cetăţenilor ei. Şi încă ceva, la fel de important – în timp ce un investitor străin poate face astfel încât să plătească impozitul pe profit în special în străinătate, investitorul bulgar îşi plăteşte taxele aici„, a mai spus Rumen Radev.