spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizePreședinta Ungariei: Pentru maghiari, cel mai important lucru este ceea ce se...

Președinta Ungariei: Pentru maghiari, cel mai important lucru este ceea ce se întâmplă cu maghiarii din Ungaria şi Bazinul Carpatic

-

Ungaria este astăzi Mecca gândirii orientate spre familie, pentru că aici este locul în care merită să dezbatem împreună cele mai importante probleme care afectează familiile, a declarat preşedintele ungar Katalin Novák, marţi, într-o emisiune de pe postul InfoRádió.

- Reclama -

În ceea ce priveşte Summitul Demografic de la Budapesta, care va începe joi, şeful de stat ungar a spus că evenimentul este organizat o dată la doi ani începând cu 2015, iar anul acesta la summit vor participa şefi de stat şi de guvern, precum şi lideri ai bisericilor istorice, ca să gândească împreună soluţii pentru cele mai importante probleme care afectează familiile.

În ceea ce priveşte gestionarea problemelor familiilor, Katalin Novák a subliniat că nu doar sprijinul financiar şi stimulentele financiare sunt necesare, ci trebuie să existe o gândire centrată pe familie, un dialog despre familii şi o viaţă care plasează familiile în centrul atenţiei.

Pentru maghiari, cel mai important lucru este ceea ce se întâmplă cu maghiarii din Ungaria şi Bazinul Carpatic, respectiv din diaspora. Însă faptul că nu se nasc destui copii nu este un fenomen exclusiv maghiar, situaţia este aceeaşi peste tot în lumea occidentală dezvoltată, a adăugat Novák Katalin.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img