spot_img
2.9 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăAnalizePreședinta Ungariei anunță un nou aliat

Președinta Ungariei anunță un nou aliat

-

Preşedintele Ungariei, Katalin Novák a discutat printre altele despre soluţiile posibile la criza demografică mondială cu Elon Musk, directorul general fondator al Tesla, luni, la Austin, la sediul recent inaugurat al companiei.

- Reclama -

Omul de afaceri l-a primit pe şeful statului ungar împreună cu unul dintre fiii săi minori, după care au purtat un dialog între patru ochi. În primele minute ale conversaţiei de două ore, mult mai lungă decât era prevăzut, Katalin Novák a evidenţiat faptul că criza demografică primeşte mai puţină atenţie pe lângă chestiunea schimbării climatice care necesită rezolvare. Ea a evocat o declaraţie recentă a partenerului său de discuţii, care a declarat: criza demografică este o problemă mai gravă decât schimbarea climatică. 

Preşedintele a constatat: schimbarea climatică este o problemă ce trebuie abordată, în acelaşi timp, “dacă nu există generaţii următoare, nu are rost să avem grijă de Pământ”.

Katalin Novák a declarat că întâlnirea “ne-a adus un nou aliat în lupta pentru libertatea familiei, care cunoaşte şi apreciază programul Ungariei centrat pe familie”. 

Ea a spus că, în calitate de prima femeie şef de stat al Ungariei, este în primul rând mamă, iar mesajul vizitei sale este şi ideea că faptul de a avea copii şi cariera nu se exclud reciproc. 

Elon Musk şi-a exprimat asentimentul şi a confirmat importanţa pe care o acordă asumării copiilor. În timpul întâlnirii, el a publicat şi o postare pe pagina sa de socializare, care rezumă esenţa întâlnirii, afirmând că “asumarea copiilor poate salva lumea”. 

Omul de afaceri şi-a exprimat recent de mai multe ori punctul de vedere cu privire la provocările demografice cu care se confruntă lumea, pronunţându-se în apărarea valorilor tradiţionale, inclusiv a libertăţii de exprimare. 

Elon Musk a repostat şi postarea preşedintelui Ungariei pe o altă reţea de socializare, lucru pe care nu l-a făcut recent după discuţiile avute cu mai mulţi lideri ai politicii mondiale. Cel mai bogat om din lume, director general al companiei de automobile Tesla şi al companiei spaţiale SpaceX, precum şi proprietar al companiei media de socializare X (fostă Twitter), s-a întâlnit recent, printre alţii, cu preşedintele francez Emmanuel Macron, cu prim-ministrul italian Georgia Meloni, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img