spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizePresedinta Taiwanului: Vizitele recente ale oaspeţilor din Statele Unite au întărit hotărârea...

Presedinta Taiwanului: Vizitele recente ale oaspeţilor din Statele Unite au întărit hotărârea Taiwanului de a se apăra

-

Vizitele recente ale oaspeţilor din Statele Unite au întărit hotărârea Taiwanului de a se apăra, a declarat preşedinta Tsai Ing-wen vineri, în timp ce s-a întâlnit cu cel mai recent parlamentar american sosit în insulă, sfidând Beijingul, relatează Reuters.

- Reclama -

China, care revendică Taiwanul ca propriul teritoriu împotriva obiecţiilor puternice ale guvernului ales democratic la Taipei, a lansat exerciţii militare în apropierea insulei după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor americane Nancy Pelosi a vizitat-o la începutul lunii august.

Aproximativ o săptămână mai târziu, ea a fost urmată de alţi cinci parlamentari şi, joi noapte, senatoarea Marsha Blackburn a aterizat la Taipei.

La întâlnirea din biroul prezidenţial, Tsai a elogiat vizitele.

„În ultima vreme, multe personalităţi publice dintr-un spectru larg al societăţii americane au vizitat Taiwanul. Aceste acte calde de bunătate şi demonstraţii ferme de sprijin au întărit hotărârea Taiwanului de a se apăra”, a spus ea, în remarci difuzate live pe paginile sale de socializare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...