spot_img
20.9 C
București
luni, mai 27, 2024
AcasăAnalizePresa ucraineană: De ce America poate închide "frontul" ucrainean

Presa ucraineană: De ce America poate închide „frontul” ucrainean

-

Loviturile Iranului asupra Israelului ar putea provoca un război între cele două țări, care ar obliga Statele Unite să închidă frontul ucrainean, scrie Strana.ua.

Potrivit autorilor materialului, evenimentele recente din regiune dovedesc posibilitatea reală de război, în care Washington ar putea fi atras.

- Advertisement -

„Având în vedere perspectiva actuală a Statelor Unite de a fi atrase într-un război în Orientul Mijlociu, Washingtonul poate ajunge la concluzia că este necesar să închidă frontul ucrainean, deoarece este problematic pentru Statele Unite să ofere tehnică militară și sprijin financiar pentru două războaie pe scară largă simultan”, spune publicația.

După cum notează publicația, situația este agravată și mai mult de faptul că ar putea „aprinde” nu numai în Orientul Mijlociu, ci și în Taiwan și Peninsula Coreeană.

- Advertisement -

„Și acest lucru crește probabilitatea ca Washingtonul să încerce să convingă autoritățile ucrainene să accepte opțiunea de a opri războiul pe prima linie prin acorduri cu Rusia în anumite condiții”, sugerează autorii articolului.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran (IRGC, o forță de elită a forțelor armate) a declarat duminică seara că atacă teritoriul israelian ca răspuns la distrugerea de către aeronavele israeliene a consulatului iranian din Siria la începutul lunii aprilie. Atacul, potrivit diverselor surse, a implicat de la câteva zeci până la sute de rachete și vehicule aeriene fără pilot, inclusiv drone kamikaze Shahed.IDF și-a pus forțele armate în alertă maximă. 

Pentagonul și-a anunțat intenția de a sprijini Israelul, iar misiunea Iranului la ONU a numit ceea ce se întâmplă un conflict între Teheran și Tel Aviv, cerând Washingtonului „să stea departe”.

Forțele aeriene israeliene au lovit clădirea Consulatului General al Iranului din capitala Siriei, Damasc, pe 1 aprilie. Potrivit IRGC, șapte ofițeri de corp au fost uciși atunci, inclusiv doi consilieri generali de rang înalt: Mohammad Reza Zahedi, comandantul Forței Quds IRGC din Siria și Liban, precum și adjunctul său, generalul de brigadă Mohammad Hadi Haji Rahimi. Teheranul a declarat că își rezervă dreptul de a răspunde.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img