spot_img
28.7 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăDezvaluiriPresa greacă dezvăluie dedesubturile afacerii fregatelor

Presa greacă dezvăluie dedesubturile afacerii fregatelor

-

Primește România fregatele pe care americanii au vrut să le dea Greciei după ce Bucureștiul a anulat achiziționarea navelor franceze Gowind pe care le dorește și Atena?

- Reclama -

România a anulat achiziția celor patru nave Gowind franceze din cauza întârzierii proiectului (la patru ani de la semnarea contractului) și „din cauza unor divergențe financiare între Naval Group și șantierul naval românesc care își asumase construcția”.

Relatări ale presei românești spun că înțelegerea nu a fost finalizată din cauza încercărilor de a schimba termenii inițiali ai contractului, în special în ceea ce privește costul.

Ministerul Apărării din România a anunțat că licitația pentru furnizarea a patru corvete Gowind a fost anulată, iar nevoia României de nave în Marea Neagră este de așteptat să fie acoperită prin achiziționarea de nave de război second hand din SUA. Este vorba despre fregatele LCS, pe care SUA plănuiau inițial să le dea Greciei.

O astfel de evoluție redeschide capitolul corvetelor pentru Atena, având în vizor modelele franceze Gowind și italiene Doha, după ce planul privind achiziția acestora fusese amânat din cauza navelor LCS (care par să ajungă în România).

Traducerea: Carolina Ciulu

GEOSTRATIGIKA (Grecia), 9 august 2023

Sursa: Rador

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img