spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăAnalizePresa de la Viena: Austria rămâne fără motorină. Benzinăriile din Croația în pragul...

Presa de la Viena: Austria rămâne fără motorină. Benzinăriile din Croația în pragul falimentului

-

După ce primele benzinării au fost obligate să raționalizeze carburanții, iar Austria a fost nevoită să apeleze la rezerva de urgență a statului, un raport arată că în Austria se epuizează motorina.„Die Presse” titrează marți pe internet: „Austria rămâne fără motorină” și relatează că la benzinăriile din țară se înregistrează în mod repetat blocaje de motorină, care riscă să se agraveze drastic, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Potrivit raportului, există mai multe motive pentru acest lucru: Austria importă foarte multă motorină și are doar o mică producție internă, dar mult mai importantă în acest moment este o defecțiune a rafinăriei din Schwechat. 

Avariile s-au produs în timpul lucrărilor de întreținere, motiv pentru care rafinăria produce „cu greu sau deloc” de trei luni, iar rezerva de stat a trebuit să fie exploatată.

Potrivit „Presse”, repararea avariilor va continua până la sfârșitul lunii septembrie, iar în prezent doar o instalație mai mică din incintă poate produce o cincime din cantitatea instalației avariate. 

Cu toate acestea, este de temut că, în curând, ar putea apărea penurii masive de motorină în mijlocul verii.

De curând, în Croația, penuria de combustibil a ajuns pe prima pagină a ziarelor. Unele benzinării de acolo sunt deja în pragul închiderii pentru că nu mai pot face rost de combustibil. Alții au încetat să mai cumpere motorină pentru că prețurile sunt „nerentabile”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img