spot_img
-0.8 C
București
miercuri, februarie 1, 2023
AcasăAnalizePresa de la Kiev: Cum se fură la mâncare în Armata ucraineană

Presa de la Kiev: Cum se fură la mâncare în Armata ucraineană

-

Jurnaliştii ucraineni relatează despre furtul din bugetuli Armatei pentru hrana militarilor.

- Reclama -

„Șobolanii din Ministerul Apărării „au văzut” hrana pentru forțele armate ale Ucrainei mai mult decât în ​​viața civilă”, se arată într-un rticol publicat pe site-ul publicației ucrainene Zerkalo Nedeli.

Se raportează că o sursă anonimă din Armatăi a predat jurnaliștilor un acord între Ministerul Apărării al Ucrainei și o anumită companie privind furnizarea de servicii de catering pentru unitățile militare situate în Poltava, Sumy, Kiev, Jytomyr, Cernihiv. și regiunile Cherkassy îndepărtate de zonele de ostilități active pentru 2023.

Potrivit publicației, valoarea contractului este de peste 371 de milioane de dolari, acesta fiind încheiat la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut. 

Potrivit autorilor anchetei, prețurile la produsele alimentare indicate în document sunt de cel puțin două-trei ori mai mari și nu corespund prețurilor pieței nici măcar în comerțul cu amănuntul, iar luând în considerare prețurile pentru achizițiile în vrac, diferența poate fi si mai mare. 

Totodată, pe lângă legumele, cerealele și paste făinoase, Ministerul Apărării ucrainean intenționează să achiziționeze sturioni refrigerați, dovadă și datele din catalogul de produse primite de jurnaliști. 

Autorii susțin că Ministerul Apărării al Ucrainei a încheiat un acord cu o companie al cărei capital autorizat este de aproximativ 27 de dolari sau mai exact o mie de grivne ucrainiene. Totodata, aceasta firma intrase deja in atentia organelor de drept, iar in anul 2021, certificatul de platitor de TVA al acestei societati a fost anulat din lipsa livrarilor si nedepunerea declaratiilor. În același timp, publicația subliniază că organele de stat au încetat să publice informații despre achizițiile publice cu privire la resursele relevante, ascunzându-se în spatele legii marțiale și, prin urmare, scrie presa, a devenit mai ușor să ascunzi furtul.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img