spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăAnalizePreotul român Benoni Ambăruș este noul director Caritas în dieceza Papei

Preotul român Benoni Ambăruș este noul director Caritas în dieceza Papei

-

Pr. Benoni Ambăruș, născut în dieceza de Iași dar încadrat în dieceza de Roma, a fost numit director al asociației Caritas Roma: informează printr-un comunicat Biroul de presă al Diecezei de Roma. Numirea pr. Benoni Ambăruș a fost făcută de vicarul general al papei pentru dieceza Romei, cardinalul Angelo De Donatis. Din 16 octombrie 2017, pr. Ben era director adjunct Caritas Roma, anunță Radio Vatican.

Născut în 1974 la Somușca (Bacău), pr. Ben a frecventat Seminarul din Iași și, succesiv, Seminarul Roman Major (Roma), fiind sfințit preot la Iași în 2000. După licența în teologie la Universitatea Pontificală Gregoriana, a fost chemat în serviciul de formator la Seminarul Roman. Mai târziu, a fost vicar parohial și paroh în diverse parohii din dieceza de Roma, prima vizită pastorală a papei Francisc într-o parohie a diecezei sale (26 mai 2013) fiind la comunitatea păstorită de pr. Ben (Sfinții Elisabeta și Zaharia în Valle Muricana).

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...