Premierul Vucic: Sârbii ar vota la fel ca britanicii la un referendum

0
568

Serbia nu își va schimba politica de integrare europeană, a asigurat vineri premierul sârb, Aleksandar Vucic, care a adăugat că un referendum pe această temă s-ar putea desfășura în țara sa numai dacă el ar fi înfrânt în alegeri, transmite agenția Tanjug.

‘Deși sunt sigur că cetățenii sârbi ar vota la fel cum au făcut-o britanicii, sunt de asemenea sigur că ei vor un viitor mai bun, așa că rămânem pe calea către Uniunea Europeană’, a declarat șeful guvernului de la Belgrad, la o conferință de presă extraordinară, desfășurată după ce Marea Britanie a decis prin referendum să se desprindă de blocul comunitar.

‘Astăzi s-a petrecut cel mai mare cutremur politic de la căderea Zidului Berlinului’, astfel a caracterizat el votul britanicilor. ‘Sârbilor le place să fie divizați în chestiunile majore și probabil că ar vota precum britanicii’, a continuat premierul sârb, remarcând însă faptul că la referendumul din Marea Britanie segmentul de electorat cel mai tânăr a votat pentru rămânerea în UE.

‘Există unii care și-ar dori să se convoace referendumuri și în Serbia și să se schimbe politica, dar poporul se poate pronunța la alegeri’, a mai spus Vucic, la numai două luni după ce a câștigat alegerile. ‘Atunci când vor câștiga alegerile, pot să convoace orice doresc’, a continuat el, confirmând că un astfel de referendum se va desfășura totuși cu un an înaintea aderării la UE.