spot_img
31.5 C
București
luni, iulie 22, 2024
AcasăAnalizePremierul suedez anunță că renunță la conducerea guvernului și la șefia socialiștilor

Premierul suedez anunță că renunță la conducerea guvernului și la șefia socialiștilor

-

Stefan Löfven a anunţat că va renunţa la funcţia de prim-ministru al Suediei şi la conducerea Partidului Social Democrat în luna noiembrie, după şapte ani de când se află la putere, informează The Guardian conform news.ro.

- Reclama -

Löfven a devenit în iunie primul lider suedez care a pierdut o moţiune în Parlament. Următoarele alegeri generale sunt programate să aibă loc pe 11 septembrie 2022.

- Advertisement -

El a spus că a informat partidul că vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al partidului la congresul din luna noiembrie al formaţiunii politice, apoi să ceară să fie destituit ca prim-ministru.

Löfven a spus că anii în care a fost prim-ministru şi şef al social-democraţilor au fost „fantastici”.

- Advertisement -

„Dar totul are un final şi vreau să îi ofer succesorului meu cele mai bune condiţii”, a spus premierul în vârstă de 63 de ani.

Să renunţe la funcţie „nu este uşor, dar e corect”, a mai afirmat Löfven, adăugând că acest lucru l-a şi întristat.

Nu este clar cine îl va înlocui pe Löfven, care, din 2012, este la conducerea celui mai mare partid din Suedia, care deţine 100 dintre cele 349 de fotolii parlamentare.

Partidul nu are un înlocuitor evident, dar agenţia de presă suedeză TT notează că un posibil candidat ar fi ministrul de Finanţe, Magdalena Andersson.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img