spot_img
1.3 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizePremierul suedez: Am eșuat în integrarea migranților și avem societăți paralele și...

Premierul suedez: Am eșuat în integrarea migranților și avem societăți paralele și bande violente

-

Suedia a eşuat în a integra numeroşii imigranţi pe care i-a primit în ultimele două decenii, ceea ce a condus la crearea de societăţi paralele şi la violenţe ale bandelor, a afirmat joi prim-ministrul Magdalena Andersson, lansând o serie de iniţiative de luptă împotriva crimei organizate, transmite Reuters conform Agerpres.

Mulţi suedezi au fost şocaţi de revoltele violente petrecute în această lună, în care peste 100 de poliţişti au fost răniţi.

- Reclama -

Violenţele s-au declanşat după ce un politician suedezo-danez a incendiat un exemplar al Coranului în cursul unei manifestaţii şi a încercat să organizeze mai multe provocări similare în câteva cartiere locuite predominant de imigranţi.

Premierul Andersson i-a acuzat pe cei care încalcă legea şi a declarat că atât islamismului, cât şi extremismului de dreapta li s-a permis să prolifereze în Suedia.

‘S-a permis ca segregarea să meargă atât de departe încât acum avem societăţi paralele în Suedia. Trăim în aceeaşi ţară, dar în realităţi complet diferite’, a spus ea într-o conferinţă de presă.

În ultimele două decenii, numărul locuitorilor Suediei născuţi în afara ţării s-a dublat, ajungând la 2 milioane, adică o cincime din totalul populaţiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img