spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăcoronavirusPremierul știe de ce a crescut numărul de infectări: OAMENII AU FOST...

Premierul știe de ce a crescut numărul de infectări: OAMENII AU FOST LA SKI

-

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că nu se ia în calcul un lockdown de Paşte în România, susţinând că numărul de cazuri de infectări creşte pentru că oamenii au fost la schi, nu au respectat în totalitate regulile şi că s-a demonstrat că nu deschiderea şcolilor a generat această problemă.

- Reclama -

„Este cel mai mare (numărul de infectări – n.r.). Am mai avut aceste numere. Obiectivul este să păstrăm… Din primul moment, de când am văzut efectele lockdownului anul trecut, ne-am gândit că nu mai putem să trecem prin aşa ceva. Deci nu există acest risc în România. Trebuie să găsim acel echilibru în care să avem economia funcţională, dar să şi putem să controlăm pandemia”, a afirmat Cîţu, la B1Tv.

Întrebat dacă există riscul unui lockdown de Paşte, premierul a spus că nu se ia în calcul aşa ceva.

„Gândiţi-vă că anul trecut nu am intrat în lockdown şi ajunsesem la cifre foarte mari. (…) În valul doi nu a mai existat nicio perioadă de lockdown şi România a fost cred că singura ţară în Europa fără lockdown după prima perioadă iniţială. Nu, nu luăm în calcul aşa ceva”, a precizat Cîţu.

El a susţinut că se ştie de ce creşte numărul cazurilor de infectări, referindu-se la faptul că oamenii au mers la schi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img