spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizePremierul sloven, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, dă cu...

Premierul sloven, ţară care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, dă cu Soros în Olanda

-

Premierul sloven Janez Jansa, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a postat pe Twitter o fotografie în care apar mai mulţi europarlamentari olandezi pe care i-a calificat ca fiind „marionete” ale bogatului om de afaceri George Soros.

Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari. Îl condamn în termenii cei mai fermi”, a scris pe Twitter premierul olandez Mark Rutte.

„Guvernul tocmai a transmis acelaşi sentiment ambasadorului sloven la Haga”, a adăugat premierul Rutte, care a avut recent o serie de dezacorduri cu lideri din Europa Centrală.

În fotografia publicată de premierul sloven Jansa, George Soros – o figură detestată de teoreticienii conspiraţiei de extremă dreapta şi de antisemiţii europeni – apărea alături de mai mulţi europarlamentari.

Disputa a pornit de la un mesaj pe Twitter al premierului Janez Jansa, în care acesta îi eticheta pe actuali sau foşti eurodeputaţi ca fiind ”13 din cele 226 de marionete” ale lui George Soros în Parlamentul European. Printre eurodeputaţii la care a făcut referire se numără olandeza Sophie in ‘t Veld, care săptămâna aceasta a făcut în Slovenia o vizită împreună cu alţi eurodeputaţi pentru a se informa despre situaţia statului de drept în această ţară, combaterea corupţiei sau libertatea presei.

”Cine sunteţi voi ? De câte ori aţi vizitat un cancelar german, un premier olandez sau un preşedinte francez ? Apropo, în Olanda s-a întâmplat să fie ucis ultimul jurnalist în UE”, a mai scris Jansa în postarea în care i-a mai menţionat printre alte ”marionete” ale miliardarului ungaro-american şi pe liberalul Hans van Baalen, decedat anul acesta, sau pe fostul preşedinte al Parlamentului European, social-democratul german Martin Schulz.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...