spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizePremierul polonez: Neîncredere tot mai mare în Germania

Premierul polonez: Neîncredere tot mai mare în Germania

-

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki crede că există o neîncredere tot mai mare în Germania din cauza politicii guvernului de la Berlin faţă de Ucraina, relatează joi DPA.

- Reclama -

„Aş spune că în urmă cu un an multe ţări aveau multă încredere în Germania”, a declarat Morawiecki pentru ziarul german Bild într-un interviu publicat miercuri seară.

„Acum această pendulă s-a mutat spre neîncredere. În special în familia de ţări central şi est-europene care sunt şi membre ale Uniunii Europene”, a adăgat el.

Germania ar putea furniza mai mult sprijin pentru Ucraina, a spus el.

În acelaşi timp, el l-a acuzat pe cancelarul german Olaf Scholz că în continuare îl judecă greşit pe preşedintele rus Vladimir Putin.

„Vedem… că Germania încearcă să fie însărcinată pe jumătate, să gândească puţin într-un mod nou şi să sprijine Ucraina. Dar în acelaşi timp, ei – vreau să spun guvernul şi cancelarul în special – par să creadă în continuare că lucrurile ar trebui să decurgă ca până acum cu Rusia. Nu cred că va fi vreodată posibil cu acest regim cvasitotalitar”, a mai spus Morawiecki în interviu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img