spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăActualitatePremierul polonez acuză imperialismul Germaniei și Franței faţă de statele europene membre...

Premierul polonez acuză imperialismul Germaniei și Franței faţă de statele europene membre mai mici: O OLIGARHIE

-

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat Uniunea Europeană de comportament imperialist faţă de statele membre mai mici din cadrul blocului comunitar într-un articol de opinie publicat miercuri pe site-ul de ştiri Welt, citat de DPA și Agerpres.

‘Practica politică a arătat că poziţiile Germaniei şi Franţei contează mai mult decât toate celelalte’, a scris Morawiecki pentru media germană menţionată, pledând pentru o abordare care să se bazeze într-un grad mai ridicat pe consens.

- Advertisement -

‘Avem deci de a face cu o democraţie formală şi o oligarhie de facto în care cei mai puternici deţin puterea’, a spus el, adăugând că imperialismul UE trebuie combătut la fel ca imperialismul rusesc.

Premierul Morawiecki, al cărui guvern naţionalist dominat de reprezentanţii formaţiunii Lege şi Justiţie (PiS, conservator) a intrat în repetate rânduri în conflict cu Bruxellesul îndeosebi în probleme legate de statul de drept, a opinat că invazia Rusiei în Ucraina a pus în lumina reflectoarelor ceea ce el a numit deficienţele Uniunii Europene.

- Advertisement -

În editorialul său, şeful guvernului polonez a cerut ‘o reformă profundă care să readucă binele comun şi egalitatea în prim-planul principiilor uniunii’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img