spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăDezvaluiriPremierul Netanyahu, ghid la Ierusalim pentru 2 turiști români: Aceștia au fost...

Premierul Netanyahu, ghid la Ierusalim pentru 2 turiști români: Aceștia au fost asteptați cu covorul roșu pe aeroportul din Tel Aviv de ministrul turismului

-

Un cuplu de turiști români în Israel l-au avut ca ghid la Ierusalim pe premierul Benyamin Netanyahu. Ei au beneficiat de acest tratament fiind turiștii cu numărul 3000000 și 3000001 în Israel în acest an, transmite Radio France Internationale.

- Reclama -

Ioana Isac și Mihai Georgescu au avut surpriza să fie primiți cu covorul roșu când s-au dat jos din avion la aeroportul Ben Gurion din suburbia Tel Avivului, unde au fost așteptați de ministrul turismului din Israel, Yariv Levin.

Cuplul a fost urcat într-o limuzină care i-a dus pe cei doi tineri turiști în capitala Ierusalim, la Turnul lui David, unde surpriza lor a fost și mai mai mare când au fost așteptați de ghidul lor, nimeni altul decât premierul Netanyahu.

Fastul cu care au fost primiți cei doi turiști români este datorat cifrei record absolut e turiști care stau cel puțin o noapte în Israel și marchează o creștere accentuată după mai mulți ani de scădere datorată violențelor generate de conflictul israelo-palestinian.

Se așteaptă ca în 2017 să sosească cu 20% mai mulți turiști străini în Israel decât în 2016, dar rata creșterii la turiștii veniți din România este mult mai mare: potrivit cotidianului Jerusalem Post în primele 10 luni ale anului 2017 au sosit în Israel 63000 de turiști români față de 40100 în 2016 (o creștere de 57%) și 37400 în 2015.

Potrivit aceleiași surse un turist din România stă șapte nopți în Israel. În plin sezon sunt 64 de zboruri săptămânale între România și Israel, cele mai multe pe ruta București – Tel Aviv.

Dintre acestea 15 zboruri săptămânale leagă TImișoara, Oaradea, Craiova, Iași și Cluj de aeroportul Ben Gurion, cu un nou zbor între București și Ovdah în sudul Israelului fiind inaugurat în această lună.

Se așteaptă ca turismul să aducă anul acesta Israelului venituri de 4,8 miliarde de dolari.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...