Premierul japonez e penal conform legilor românești

0

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS):

De ce nu l-a primit nimeni din guvernul României pe premierul japonez, Shinzo Abe, în vizita oficială recent efectuată? Mai complicat ar fi, după standardele morale românești, de răspuns la întrebarea ”de ce l-a primit Klaus Iohannis?”. Că la prima întrebare răspunsul simplu ar fi: pentru că e un penal.

Iată ce a declarat Shinzo Abe, într-un interviu pentru Ziarul Financiar:

„Mă bucur că am prilejul de a vizita România în calitate de Prim-Ministru al Japoniei, având în vedere şi faptul că este prima vizită la acest nivel. În ceea ce mă priveşte, însă, personal am mai fost în România cu 35 de ani în urmă, în luna august. Lucram atunci ca secretar al Ministrului de Externe al Japoniei, nimeni altul decât tatăl meu, Shintaro Abe. Atunci am fost nu numai la Bucureşti, dar şi la Neptun, frumoasa staţiune de pe litoralul Mării Negre. Am şi acum în memorie imaginea României în acele zile de vară pline de energie“.

Ați reținut: actualul premier a fost cocoțat de taică-său, ditamai ministrul, în înalta funcție guvernamentală de secretar, chiar în ministerul său, și trimis în delegații oficiale peste mări și țări, de unde juniorul se mai și sustrăgea discret pentru a se relaxa pe litoral.
Ar fi interesant ca ANI, DNA, ambasada SUA, Monica Macovei și restul instituțiilor și ONG-urilor anti-corupție să calculeze cîte legi și norme democratice au fost încălcate de familia Abe, această veritabilă rușine a imperiului nipon și cîți ani de pușcărie ar fi încasat la noi. Și eventual să comunice public rezultatul, ca exercițiu de imagine.