spot_img
28.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePremierul finlandez îi dă lovitura lui Zelenski după vizita la Kiev

Premierul finlandez îi dă lovitura lui Zelenski după vizita la Kiev

-

Finlanda nu este împotriva acordării Ucrainei statutului de membru candidat al Uniunii Europene. Helsinki consideră însă că este obligatoriu ca acest stat să respecte criteriile de admitere în comunitate, a spus premierul finlandez Sanna Marin.

- Reclama -

Sanna Marin a fost zilele trecute în Ucraina.

- Advertisement -

În opinia sa, nu ar trebui făcute excepții pentru Ucraina în ceea ce privește respectarea criteriilor de admitere în comunitate. ”Nu văd cum am putea face excepții, în sensul că trebuie îndeplinite criteriile’‘, a spus Marin, vorbind despre perspectiva unei aderări accelerate a Ucrainei la UE.

La începutul lunii aprilie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a înmânat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski un chestionar, a cărui completare va permite Comisiei să recomande Consiliului UE să înceapă negocierile privind aderarea Ucrainei la comunitate. Pe 18 aprilie, Kievul a returnat chestionarul completat la Bruxelles. Ţara trebuie să pună de acord cu reprezentanţii europeni un set de condiții sau așa-numitele capitole de negociere, pe care trebuie să le respecte

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img