spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăExternePremierul din Kosovo amenință sârbii cu serviciile secrete și justiția și îl...

Premierul din Kosovo amenință sârbii cu serviciile secrete și justiția și îl acuză pe președintele Serbiei: Sârbii din Kosovo au blocat autostrăzile

-

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, este implicat în escaladarea tensiunilor din Kosovo și Metohija (zona sârbă din Kosovo(, a declarat prim-ministrul autoproclamatei Republici Kosovo, Albin Kurti, în discursul său video.

Petar Petkovic, directorul Oficiului pentru Kosovo și Metohija din cadrul guvernului sârb, este, de asemenea, parțial responsabil pentru evoluția situației, a remarcat Kurti. Administrația statului nerecunoscut este „democratică și progresistă”, a spus el. „Agențiile de drept și de securitate ale statului nostru culeg informații, monitorizează situația și vor acționa, apărând legea și cetățenii, integritatea teritorială și suveranitatea”, a spus premierul.

- Advertisement -

Situația din Kosovo și Metohija s-a deteriorat dramatic duminică seara, după ce poliția din Kosovo a închis punctul de control de la granița cu Serbia. Ca răspuns, sârbii din nordul Kosovo au ieșit în stradă și au blocat autostrăzile cheie. Poliția și Forța Kosovo (KFOR), o forță internațională de menținere a păcii condusă de NATO în Kosovo, au fost atrase pe podul de peste râul Ibar, care leagă părțile de nord și de sud ale Kosovska Mitrovica.

Kosovo a instituit de duminică noaptea documentele kosovare pentru sârbii din zonă (plăcuțe de înmatriculare și acte).

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img