spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României

Premierul Ciucă: Transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României

-

Preşedintele PNL, premierul Nicole Ciucă a declarat joi în cadrul evenimentului „România Digitală – România Liberală”, că formarea de competenţe digitale, la toate nivelurile societăţii este vitală pentru a ne asigura că serviciile digitale vor fi accesate de cât mai mulţi români, iar transformarea digitală şi noile tehologii ne oferă şansa de a recupera decalajele pe care le înregistrăm, încă, faţă de Uniunea Europeană şi ţările care au înţeles mai devreme rolul noilor tehnologii în modernizarea serviciilor publice.

- Reclama -

„România Digitală – România Liberală” este un concept care transmite un mesaj ferm al PNL, transformarea digitală este parte esenţială din modernizarea României. Guvernările liberale, de-a lungul istoriei şi-au asumat întotdeauna reforme curajoase şi misiunea de a moderniza societatea şi economia României, îndeosebi în momentele grele. Astăzi, în faţa multiplelor crize regionale şi globale, trebuie să fructificăm oportunitatea de a face saltul în dezvoltare pe care îl aşteaptă de altfel toţi românii”, a spus premierul în discurs.

Ciucă a arătat că ”cercetarea, inovarea şi digitalizarea sunt principalele ingrediente ale modelului liberal de creştere economică, le-am susţinut şi le vom susţine în continuare”.

”Lumea se schimbă cu rapiditate, revouţia digitală şi noile tehnologii înseamnă şansa omenirii de a găsi soluţii la marile provocări cu care ne confruntăm cu toţii, de la pandemie la criza energetică şi războiul de la graniţele noastre. Prin minţile strălucite cu care este binecuvântată, România trebuie să contribuie la aceste progrese. Mai mult, transformarea digitală şi noile tehologii ne oferă şansa de a recupera decalajele pe care le înregistrăm, încă, faţă de Uniunea Europeană şi ţările care au înţeles mai devreme rolul noilor tehnologii în modernizarea serviciilor publice. Este o şansă către viitoarele generaţii, un demers care trebuie să coaguleze toate energiile societăţii şi să aibă continuitate pe termen lung”, a precizat preşedintele PNL. 

Nicolae Ciucă a mai spus că avem o fereastră de oportunitate, ”Dacă în pandemie ne-am dat seama cu toţii de utilitatea soluţiilor digitale, conflictul din Ucraina ne-a semnalat importanţa strategică a securităţii cibernetice. Iar acum avem instrumentele şi fondurile necesare pentru România digital, pe patru dimensiuni cheie: servicii publice digitale, competenţe digitale, digitalizarea sectorului privat românesc şi conectivitatea prin reţelele de mare viteză”, a afirmat el. 

”Aceste priorităţi strategice sde reflectă în marile proiecte de transformare digitală pe care Guvernul României le are în lucru. Ministerul Digitalizării lucrează la cloud-ul guvernamental, un proiect major care va schimba complet paradigma serviciilor publice din România, prin asigurarea interoperabilităţii şi securităţii datelor românilor. Este timpul ca statul să circule date nu să îi pună pe români să circule cu hârtii între instituţiile sale. În acelaşi timp, la nivelul Ministerul Afacerilor Interne se pun bazele unui hub de servicii pentru digitalizarea evenimentelor de viaţă, de la obţinerea cazierului judiciar până la înmatricularea unui autovehicul”, a declarat Nicolae Ciucă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img