spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Să reuşim să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze...

Premierul Ciucă: Să reuşim să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze ea

-

Premierul Nicolae Ciucă şi-a arătat, luni, susţinerea pentru dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei nucleare, exprimându-şi încrederea că, în baza cooperării cu experţii francezi, vor fi dezvoltate noi capabilităţi de producţie şi vor fi consolidate cele existente.

- Reclama -

„Aţi vorbit despre dezvoltarea proiectelor în sectorul nuclear. Sunt capabilităţi care în momentul de faţă pot să aibă efecte consistente în ceea ce priveşte piaţa energiei, dezvoltând capabilităţi noi care să vină în beneficiul nu doar al nostru, ci al tuturor partenerilor noştri strategici. Sunt proiecte la care lucrăm împreună. Avem nevoie de a împărtăşi experienţa în domenii care nu sunt la îndemâna oricui şi sper ca prin această colaborare, prin această cooperare, oamenii de ştiinţă să-şi pună laolaltă capacitatea şi creativitatea şi într-adevăr, să reuşim să dezvoltăm capabilităţi noi de producţie, să ne consolidăm capacităţile existente şi să reuşim ca împreună să controlăm piaţa energiei, nu să ne controleze ea, aşa cum se întâmplă acum, având efecte cât se poate de serioase pe tot ceea ce înseamnă viaţa noastră de zi cu zi”, a spus premierul.

El a reiterat importanţa parteneriatului strategic franco-român şi a reliefat că Franţa este „unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali” ai României, deţinând locul 3 la exporturi şi locul 6 la importuri.
 

„Conjunctura aceasta generată de războiul din Ucraina ne-a arătat tuturor (…) cât de importantă este cooperarea, colaborarea, dialogul, flexibilitatea şi transparenţa în ceea ce înseamnă relaţiile economice şi cred că a mai scos în evidenţă ceva foarte important, de care ne lovim cu toţii şi despre care vorbim cu toţii, şi anume nevoia asigurării coerenţei lanţurilor de aprovizionare care, în momentul de faţă, afectează enorm de mult tot ceea ce înseamnă sectorul de business, nu contează domeniul la care ne referim”, a menţionat Ciucă.

Acesta a adăugat că România este caracterizată de stabilitate în domeniul politic, aspect care „a dat mai multă încredere” tuturor partenerilor strategici, dar şi investitorilor.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...