spot_img
15.9 C
București
duminică, iunie 4, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă, revoltat: Ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară...

Premierul Ciucă, revoltat: Ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente

-

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, joi la împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România, că este foarte de înţeles cum de România considerată odată grânarul Europei, „Coşul de Pâine” al Europei are deficit de balanţă comercială pe alimente şi importăm foarte multe alimente. Şeful Executivului a adăugat că s-a pierdut interesul pentru dezvoltarea industriei alimentare şi a îndemnat oamenii de afaceri să investească în industria alimentară.

- Reclama -

„Nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile, asta din cauza faptului că nu am dezvoltata, avut la un moment dat, dar acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare şi cred că aici investitorii din Amcham trebuie să vină şi să investească în industria alimentară”, a precizat Nicolae Ciucă, joi la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România.

Prim-ministrul a mai spus că „potenţial este foarte mare în România, potenţial este şi în Republica Moldova şi în felul acesta putem să sprijinim şi Republica Moldova”.

„Dincolo de faptul că facem apel la dumneavoastră, sunt măsurile pe care noi la nivel guvernamental va trebui să le luăm, astfel încât să venim cu programe foarte bine ţintite pentru susţinerea fermierilor români şi pentru dezvoltarea industriei alimentare”, a completat Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img