spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Prin ridicarea controalelor la frontierele interne se vor reduce semnificativ...

Premierul Ciucă: Prin ridicarea controalelor la frontierele interne se vor reduce semnificativ costurile transportatorilor şi, în egală măsură, efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice

-

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, prin ridicarea controalelor la frontierele interne, vor fi reduse semnificativ costurile transportatorilor şi efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice, precizând că pentru piaţa unică europeană este nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România.

- Reclama -

El a explicat că pentru piaţa unică europeană este nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România. 

“Această vibrantă cooperare la nivelul sectorului de afaceri mă determină să punctez beneficiul direct pe care aderarea României la Schengen îl poate aduce pentru economia olandeză. Prin ridicarea controalelor la frontierele interne se vor reduce semnificativ costurile transportatorilor şi, în egală măsură, efectele negative ale întârzierilor pentru pieţe şi lanţuri valorice. Este o realitate că războiul Rusiei în Ucraina a deviat fluxuri semnificative de mărfuri către România. Eforturile noastre sunt concentrate pe frontiera externă pentru a asigura echilibrul optim între securitate şi eficienţa tranzitului de mărfuri, mai ales cereale. Pentru piaţa unică europeană, însă, avem nevoie de continuitatea Spaţiului Schengen în România”, a transmis Nicolae Ciucă.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img