spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă nu vrea schimbarea sistemului de taxare a companiilor

Premierul Ciucă nu vrea schimbarea sistemului de taxare a companiilor

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Parlament că nu crede că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să se modifice sistemul de taxare a companiilor. Premierul a mai spus că a discutat cu reprezentanţii Consiliului Fiscal astfel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică.

- Reclama -

„În acest moment în care am putut să vedem că măsurile economice luate, de sprijin al investiţiilor, au contribuit la echilibrul economic şi chiar la o creştere economică substanţială faţă de trimestrul precendent şi faţă de perioada similară a anului trecut, nu cred că ar fi o bună practică, la nivelul Guvernului, să modificăm sistemul de taxare a companiilor. Sunt alte măsuri fiscale la care specialiştii în domeniu lucrează”, a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

- Advertisement -

Totodată, Nicolae Ciucă a mai spus că „în acest moment, cota unică trebuie aplicată aşa cum a fost ea stabilită şi prevăzută iniţial. „Am discutat să facem în aşa fel încât cota unică să fie într-adevăr cotă unică”, a spus premierul.. Întrebat despre declarațiile președintelui PSD referitoare la o posibilă taxă de solidaritate, premierul a precizat: ”Vom lua o decizie în coaliţie şi vom anunţa”.

UDMR a propus o taxă de solidaritate din partea companiilor, la sfârșitul anului 2021, propunere care a fost susținută de către PSD în interiorul Coaliției dar fără nicio decizie concretă până acum. Președintele PSD, Marcel Ciolacu declara la sfârșitul anului că există o discuție pe acestă temă în interiorul Coaliției.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img