spot_img
23.5 C
București
vineri, septembrie 30, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie

Premierul Ciucă: Nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre situaţia energetică, în contextul războiului din Ucraina, că din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie. Şeful Executivului a precizat, însă, că trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple.

- Reclama -

Săptămâna aceasta, ieri, am aprobat Planul de iarnă, întocmit de toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Am stabilit ca săptămâna viitoare să avem întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. Reuşim, astfel, să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energeticv şi să identificăm şi soluţiile”, a spus premierul, după un eveniment al Curţii de Conturi.

Nicolae Ciucă a continuat: ”Din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...