spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă la întâlnirea cu liderii sindicatelor din industria de apărare: Guvernul...

Premierul Ciucă la întâlnirea cu liderii sindicatelor din industria de apărare: Guvernul susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu liderii sindicatelor din industria de apărare şi aeronautică. Cu această ocazie, a fost analizată situaţia companiilor româneşti de stat din aceste sectoare de activitate, iar premierul le-a transmis acestora că Executivul „susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”.

„Industria de apărare şi cea aeronautică trebuie susţinute prin investiţii, tehnologii noi şi specialişti motivaţi, care să asigure continuarea tradiţiei noastre, dar să ofere şi perspective de performanţă şi competitivitate produselor româneşti. În acest sens, activităţile de cercetare-dezvoltare, inclusiv componenta de Inteligenţă artificială, alături de parteneriatele cu companiile relevante la nivel european şi global vor trebui dublate de un cadru legislativ revizuit, coerent şi unitar, care să reducă birocraţia şi să consolideze capacităţile naţionale de producţie. Guvernul susţine puternic investiţiile necesare industriei de apărare, pentru că un sistem de apărare puternic are nevoie de o industrie pe măsură”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit comunicatului de presă al Guvernului. 

Reprezentanţii sindicatelor au apreciat valoarea finanţărilor guvernamentale în aceste domenii, subliniind importanta managementului profesionist la conducerea companiilor din cele două sectoare. Potrivit sursei citate, aceştia au semnalat nevoia de a permite specialiştilor să îşi poată valorifica experienţa acumulată pentru o perioadă cât mai îndelungată, dar şi de a genera un cadru atractiv pentru noile generaţii de ingineri şi experţi în domeniul industriei de apărare şi cel aeronautic.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img