spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Jaloanele şi ţintele din PNRR să reprezinte un indicator de...

Premierul Ciucă: Jaloanele şi ţintele din PNRR să reprezinte un indicator de evaluare a performanţei şi competenţei

-

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat vineri că a existat de la început înţelegerea în coaliţie că evaluarea miniştrilor va fi făcută la nivelul prim-ministrului, amintind că această analiză a fost stabilită deja pentru sfârşitul lunii iunie şi că îndeplinirea jaloanelor şi a ţintelor din PNRR reprezintă un indicator de evaluare a performanţei şi competenţei.

„A existat o înţelegere de la început că analiza şi evaluarea miniştrilor se va face la nivelul premierului. Sigur că trebuie să existe discuţii, de aceea suntem în coaliţie, să putem să discutăm şi să analizăm activitatea fiecărui ministru în parte şi nu numai a miniştrilor, şi a secretarilor de stat. Fiecare ministru trebuie să îşi analizeze activitatea secretarilor de stat. Aţi văzut desigur că au fost doi secretari de stat de la Partidul Naţional Liberal care au fost eliberaţi din funcţie. Sunt activităţi şi sunt asumări pe care le vom duce la bun sfârşit. Am prezentat această radiografie, la finele celor şase luni de guvernare, dar, în acelaşi timp, am anunţat că evaluarea finală a miniştrilor se va face la finele lunii iunie, când suntem obligaţi să lansăm cele 58 de apeluri specifice Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Ciucă, la o conferinţă de presă după reuniunea Consiliului Naţional al PNL.

- Advertisement -

El a spus că angajamentul coaliţiei este ca un indicator de evaluare a miniştrilor să fie îndeplinirea jaloanelor din PNRR.

„Este un proces în desfăşurare şi am considerat că aşa este normal, aşa este corect, să lăsăm să se deruleze toate aceste procese, toate aceste mecanisme. Şi a fost angajamentul nostru, al tuturor, al liderilor coaliţiei, ca jaloanele şi ţintele din PNRR să reprezinte un indicator de evaluare a performanţei şi competenţei”, a adăugat Ciucă.

- Advertisement -

Întrebat dacă miniştrii care nu îndeplinesc aceste jaloane vor fi revocaţi din funcţie, Ciucă a menţionat că vor fi luate „deciziile care se cuvin”.

„Vom lua decizii în funcţie de rezultatele fiecăruia. Dacă va fi nevoie şi dacă cineva nu îşi va îndeplini aceste jaloane şi ţinte şi, desigur, şi celelalte activităţi specifice, vom lua măsurile care se cuvin”, a menţionat premierul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img