spot_img
17.4 C
București
joi, octombrie 6, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: În săptămânile următoare lansăm cel mai ambiţios program de aducere...

Premierul Ciucă: În săptămânile următoare lansăm cel mai ambiţios program de aducere în România a cercetătorilor de top 

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că cercetarea şi inovarea trebuie să devină motoarele principale pentru dezvoltarea economiei româneşti şi a anunţat lansarea programului de burse „Henri Coandă” destinate elevilor şi studenţilor participanţi şi premiaţi la competiţiile tehnico-ştiinţifice internaţionale şi a unui program de granturi pentru cercetători.

„Cercetarea şi inovarea trebuie să devină motoarele principale pentru dezvoltarea economiei româneşti pentru crearea de locuri de muncă şi pentru adoptarea celor mai noi tehnologii în economie şi în societate”, a spus premierul Ciucă la forumul „România Viitorului” organizat la Universitatea Politehnică din Bucureşti.

Ciucă a precizat că Guvernul pregăteşte lansarea programului „Henri Coandă” prin care vor fi acordate burse şi premii pentru elevii şi studenţii români participanţi şi premiaţi la competiţiile tehnico-ştiinţifice internaţionale.

Prim-ministrul a mai spus şi că în săptămânile următoare va fi lansat un program de granturi pentru cercetători.

„Avem şi programe de încurajare a cercetării la cel mai înalt nivel prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cu o alocare totală de 168 de milioane de euro în săptămânile următoare lansăm cel mai ambiţios program de aducere în România a cercetătorilor de top de la nivel global, români şi străini. Cei 120 de beneficiari vor accesa granturi de cercetare de până la 1,4 milioane de euro pentru trei ani”, a afirmat Ciucă. 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...