spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: În comparaţie cu 2021 avem o creştere în valoare nominală...

Premierul Ciucă: În comparaţie cu 2021 avem o creştere în valoare nominală a PIB-ului de 49 miliarde euro

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi în şedinţa de Guvern că în comparaţie cu 2021 avem o creştere în valoarea nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde de euro, mai exact 49 miliarde euro, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă. El a precizat că procentul creşterii reale a PIB-ului este de 4,9% şi că economia României are o prognoză favorabilă în care se estimează că vom avea o creştere de 2,8%. 

”Înainte de şedinţa de Guvern am primit de la Comisia Naţională de Prognoză datele referitoare la valoarea nominală a PIB-ului în anul 2022. Creşterea acestuia este una semnificativă şi aici doresc să subliniez că în comparaţie cu anul 2021 avem o creştere în valoare nominală a PIB-ului de aproximativ 50 miliarde de euro, mai exact 49 miliarde de euro”, a spus premierul Nicolae Ciucă, în deschiderea şedinţei de Guvern. 

Şeful Executivului a arătat că este o creştere semnificativă, ”uitându-se pe cifre, creşterea din anul 2022 este egală cu valoarea PIB în anul 2002”, amintind situaţiile de criză de care au trebuit să se ocupe.

Şeful Executivului a spus că s-a reuşit o performanţă guvernamentală şi că a existat o activitate susţinută la nivelul ministerelor şi a economiei româneşti. 

”De la o estimă de aproximativ 1.396 miliarde, dacă nu mă înşel, domnule ministru, să realizăm 1.427 de miliarde. Practic, şi estima a fost depăşită cu aproximativ 8,5 miliarde de euro”, a afirmat Ciucă. 

Premierul a mulţumit celor cu care a avut dialog şi cu care a găsit soluţii împreună, pentru a se asigura că investiţiile redobândesc rolul prioritar în agenda guvernamentală.

”Avem această creştere de 49 de miliarde de euro care ne asigură că avem posibilitatea să privim cu încredere către mediul antreprenorial din România, să îi acordăm ce este necesar pentru a se profila cât mai bine în ţară şi pe piaţa europeană, externă”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img