spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la...

Premierul Ciucă: Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, miercuri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Rombat, el afirmând că Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice. Alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul.

”În cadrul dialogului, conducerea Rombat şi-a anunţat intenţia de a extinde şi dezvolta capacitatea de producţie a bateriilor bazate pe tehnologia Litiu-Ion. În acest sens, planurile includ medii de stocare pentru energia verde, atât pentru casnic, precum şi pentru cel industrial. Rombat este singurul producător de baterii pentru industria automotive din România, fiind furnizor unic pentru fabricile de profil din ţară. Compania aplică principiile de funcţionare a economiei circulare, reuşind anual să recicleze 24.000 de tone de baterii uzate,  98 la  sută din această cantitate fiind reintrodusă în ciclul de producţie”, precizează Executivul într-un comunicat. 

“Guvernul sprijină companiile care investesc în tehnologii care contribuie la susţinerea producerii de energie verde şi consolidarea securităţii energetice. Stocarea energiei verzi este esenţială pentru a da o perspectivă de dezvoltare a soluţiilor precum instalarea de panouri fotovoltaice, utilă atât în gospodărie, cât şi în uz industrial. Alături de investiţia de un miliard de euro anunţată recent de AE Solar, care va transforma România în principalul producător de panouri fotovoltaice la nivel european, iniţiativa companiei româneşti Rombat va genera o soluţie integrată pentru energia verde, produsă local”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img