spot_img
24.7 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu...

Premierul Ciucă: Fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu 10%, diminuarea posturilor de consilieri cu 50%, suspendarea angajărilor şi maxim două mandate în CA-uri

-

Ordonanţa cu reducerile de cheltuieli intră vineri în şedinţa de Guvern, a anunţat miercuri premierul Nicolae Ciucă, el precizând că fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu 10%, se diminuează posturile de consilieri cu 50%, se suspendă angajările în instituţiile statului, mai puţin în educaţie şi sănătate şi se introduce regula de maxim două mandate pentru cei din CA-uri.

- Reclama -

Premierul a spus despre proiectul de ordonanţă de urgenţă privind gestionarea şi controlul cheltuielilor publice că nu vor lua decizia în şedinţa de Guvern de astăzi ci într-o şedinţă de guvern de vineri.

”Am considerat că este oportun să asigurăm timpul necesar pentru transparenţa publică, pentru dezbatere şi în final să avem toate elementele care să ne asigure că vom lua o decizie foarte bună”, a spus Nicolae Ciucă.

Prim-ministru a mai arătat că prin Ordonanţă nu fac altceva decât să chibzuiască cheltuielile şi să menţină un control al cheltuielilor publice.

”Discutăm de măsuri care vizează bunurile şi serviciile, asigurând totodată derularea investiţilor, fără a afecta bugetul aloca în acest sens”, a afirmat premierul, adăugând că au considerat că este oportun să introducă o decizie privind asigurarea lanţului scurt de aprovizionare de la fermier la beneficiar.

”Considerăm că, cu cât lanţul de intermediari e mai mic, cu atât sprijinim producătorul şi asigurăm un preţ echitabil pentru consumator”, a arătat el.

Fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu 10%, a mai spus premierul, fiind vorba de cheltuieli cu autoturisme, mobilier, aparatură birotică şi de măsuri care vizează diminuarea cu 50% a posturilor de consilieri în rândul aparatului deminitarilor publici şi limitarea la maxim două mandate pentru cei din CA-uri.

”Vor fi de asemenea suspendate pentru acest an angajările în instituţiile şi autorităţile publice, excepţie fac domeniile sănătate şi educaţie, pe care le considerăm pilon de bază pentru dezvoltarea societăţii noastre şi de asemenea vom asigura atenţia cuvenită ca activitatea în aceste sectoare să se desfăşoare cât se poate de normal”, a spus el.

Premierul a menţionat că nu va fi afectat bugetul pentru investiţii.

”În forma pe care am prezentat-o, proiectul de OUG se menţine în transparenţă publică, urmând ca în şedinţa de Guvern de vineri să intre în dezbatere şi să fie aprobată”, a arătat Ciucă. 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img