spot_img
16 C
București
duminică, octombrie 2, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur...

Premierul Ciucă: Faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează şi ne salvează

-

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, că de la biruinţa eroică de pe Dealul Spirii, în urmă cu 174 de ani, pompierii români au obţinut încrederea şi respectul cetăţenilor, prin misiuni de cele mai multe ori extrem de dificile, iar faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează şi ne salvează.

- Reclama -

”Celebrăm astăzi curajul, devotamentul şi tenacitatea celor care salvează vieţi şi pun umărul la reconstrucţia comunităţilor locale. De la biruinţa eroică de pe Dealul Spirii, în urmă cu 174 de ani, pompierii români au obţinut încrederea şi respectul cetăţenilor, prin misiuni de cele mai multe ori extrem de dificile”, spune premierul în mesaj.

Potrivit şefului Executivului, ”faptul că astăzi România este un stat funcţional şi sigur se datorează inclusiv eforturilor neobosite ale celor care ne protejează şi ne salvează”.

”Cu toţii am fost impresionaţi de profesionalismul salvatorilor, dovedit şi în ultima perioadă în care ţara noastră a fost afectată de fenomene climatice extreme – secetă, inundaţii, incendii. În misiunile cotidiene de acordare a asistenţei medicale de urgenţă fac dovada umanităţii, gestionând provocări dintre cele mai diverse cu empatie şi respect faţă de cei aflaţi în suferinţă”, arată premierul.

Nicolae Ciucă mai afirmă că ”pregătirea lor la cele mai înalte standarde este preţuită şi la nivel internaţional”.

”Mereu la datorie, pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni. Misiunile dificile din Grecia şi Franţa, colaborarea cu echipele partenere din Europa, au demonstrat că solidaritatea şi curajul sunt valori universale, traduse în teren prin eforturi supraomeneşti şi autentice fapte de eroism. Mulţumiri şi recunoştinţă eroilor noştri salvatori! România şi întreaga Europă contează pe dumneavoastră! La mulţi ani şi mult succes în misiunile de salvare!”, scrie premierul Nicolae Ciucă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...