spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile...

Premierul Ciucă: Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. În acelaşi timp, dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu şi să asigure colectarea acestor venituri

-

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va lua măsuri fiscale pentru a ”chibzui mai bine cheltuielile”, astfel încât România să se încadreze în ţinta de deficit. El a afirmat că deficitul ”aparţine preponderent marilor contribuabili”, făcând apel la aceştia să îşi plătească datoriile la stat, iar instituţiilor cerându-le să asigure colectarea acestor venituri. ”Aş vrea să înţeleagă toată lumea că aici nu vorbim de măsuri de austeritate. Pentru că am văzut în ultimii ani că economia nu se dezvoltă şi nu funcţionează în parametri normali pe măsuri de austeritate, în schimb, pe măsuri de cumpătare, cred că se poate discuta, în aşa fel încât gestionarea banilor publici să se facă într-un mod cât mai eficient”, a subliniat Ciucă. Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a precizat că măsurile vor fi prezentate la începutul săptămânii viitoare, explicând nu este vorba de reducere de personal sau de salarii.

- Reclama -

”Am luat decizia ca la nivelul Guvernului să identificăm acele măsuri fiscale prin care să chibzuim mai bine cheltuielile, să ne asigurăm că la sfârşitul anului ne încadrăm în limitele de deficit. Toate aceste măsuri au survenit din momentul în care la finalul primului trimestru am constatat că există un deficit în colectare. Deficitul aparţine preponderent marilor contribuabili. Fac un apel public către marii contribuabili să-şi plătească datoriile către stat. În acelaşi timp, dau sarcină instituţiilor statului să facă în aşa fel încât să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu şi să asigure colectarea acestor venituri. Sunt elemente pe care le-am discutat cu ministrul Câciu, cu şeful ANAF, cu şeful de la Marii Contribuabili, cu şeful de la Vamă… Toţi aceşti şefi de instituţii trebuie să înţeleagă că e nevoie de coordonare foarte bună între instituţii, dar şi de o coordonare şi un dialog cu cei cu care lucrează în mod nemijlocit”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img