spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Avem 60 de şcoli care se reabilitează printr-un program finanţat...

Premierul Ciucă: Avem 60 de şcoli care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială, dar avem de asemenea 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic 1. Am decis să intre imediat în reabilitare

-

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, în şedinţa Executivului, că avem 60 de şcoli care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială, dar avem de asemenea 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic 1. Şeful Executivului a anunţat că a decis ca aceste unităţi şcolare să intre imediat în reabilitare şi a cerut ministerului Dezvoltării să facă mai facile procedurile de obţinere a avizelor pentru documente.

”Ceea ce este important de subliniat, sensibil în momentul de faţă este domeniul infrastructurii şcolilor din Ministerul Educaţiei”, a spus premierul, afirmând că sunt deja în derulare proiecte la nivelul Ministerului Dezvoltării, prin CNI, pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ. ”Avem 60 de şcoli (..) care se reabilitează printr-un program finanţat prin Banca Mondială, dar avem de asemenea 118 şcoli care au fost evaluate cu risc seismic 1. Am decis ca la nivelul grupului să se analizeze imediat modalitatea prin care aceşte şcoli cu risc seismic 1 să intre în reabilitare imediat, în funcţie de procedurile care sunt specifice”, a mai spus Ciucă. ”Am cerut de asemenea ca Ministerul Dezvoltării să identifice modalitatea prin care aceste proceduri, să le fie diminuat termenul de răspuns. Ştim foarte bine cât de mult trebuie să petreacă un document până obţine un aviz”, a spus premierul. ”Nu ne mai permitem o astfel de procedură. Am discutat cu ministrul Cseke, pe angajamentul dumnealui într-o perioadă cât mai scurtă vom avea această procedură rezolvată, în sensul diminuării timpului de obţinere a avizelor”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img