spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă: Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv...

Premierul Ciucă: Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv a celor lingvistice, va face ca societatea ucraineană să devină mai puternică

-

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis că l-a asigurat pe Volodimir Zelenski de sprijinul deplin al României în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, în timpul vizitei de marți din Ucraina.

„Am fost onorat să îl întâlnesc astăzi, la Kiev, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară”, a scris Ciucă pe Facebook.

- Advertisement -

„L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale”, a dăugat premierul României.

„Comunitatea română din Ucraina și cea ucraineană din România sunt veritabile punți de legătură între societățile noastre. Etnicii români sunt buni cetățeni ai Ucrainei. Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv a celor lingvistice, va face ca societatea ucraineană să devină mai puternică. Totodată, am transmis președintelui Zelenski că sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană și l-am felicitat pentru transmiterea răspunsului la prima parte a chestionarului de aderare”, a conchis Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img