spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciucă anunță o investiție pentru realizarea căii ferate care va lega...

Premierul Ciucă anunță o investiție pentru realizarea căii ferate care va lega Aeroportul Traian Vuia de Timişoara

-

Guvernul va aproba, în şedinţa de miercuri, o investiţie de 420 de milioane de lei care vizează realizarea căii ferate care va lega Aeroportul ‘Traian Vuia’ de municipiul Timişoara, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

El a anunţat şi alte proiecte care figurează pe agenda şedinţei de guvern, precum: lărgire la 4 benzi DN 1A şi măsuri de siguranţă rutieră pentru sectorul cuprins între Centura Bucureşti şi intersecţia cu şoseaua Chitila-Mogoşoaia; reparaţii capitale la podul pe DN 3B de lângă Călăraşi şi o sală de sport competiţională de nivel internaţional (Bază sportivă Turda).

„Aprobăm realizarea centurii Bucureşti şi intersecţiei cu şoseaua Chitila-Mogoşoaia, o investiţie în valoare de aproximativ 110 milioane de lei. De asemenea, veşti bune sunt şi pentru locuitorii Timişoarei, pentru că vom aproba o investiţie de 420 de milioane de lei în realizarea căii ferate care va lega Aeroportul ‘Traian Vuia’ de municipiul Timişoara. Doresc să menţionez că ambele investiţii se vor realiza din fonduri europene. De asemenea, proiecte similare se vor derula şi pentru comunităţile din localităţile Călăraşi şi Turda. Tot legat de dezvoltarea infrastructurii, continuăm seria măsurilor luate în primele două şedinţe de guvern din anul acesta, în care am aprobat peste 2 miliarde de lei. Este vorba de 1,6 miliarde de lei pentru modernizarea Canalului Dunăre-Marea Neagră şi Canalului Poarta Albă Midia-Năvodari şi, desigur, aproximativ 500 de milioane pentru construirea Stadionului ‘Nicolae Dobrin’ din Piteşti, fonduri care vor fi alocate prin Ministerul Dezvoltării”, a spus Nicolae Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img