spot_img
18.2 C
București
marți, mai 30, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă anunţă că împreună cu premierii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi...

Premierul Ciucă anunţă că împreună cu premierii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia a înaintat o scrisoare Ursulei von der Leyen în scandalul cerealelor ucrainiene 

-

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, în şedinţa de Guvern de miercuri, că a semnat împreună că omologii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia o scrisoare care a fost înaintată preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen în care îşi exprimă preocupările faţă de dificultăţile cu care se confruntă fermierii din România şi din celelalte ţări menţionate. „Este vorba despre o scrisoare prin care propunem un set de măsuri care să reducă dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cerealele din Ucraina şi, desigur, de măsuri care să vină în sprijinul fermierilor din ţara noastră”, a mai explicat şeful Executivului.

- Reclama -

„Doresc să fac menţiunea că împreună cu premierii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia am semnat o scrisoare pe care am înaintat-o doamnei preşedintă a Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Este vorba despre o scrisoare prin care ne exprimăm preocupările faţă de dificultăţile cu care se confruntă fermierii din România şi din celelalte ţări pe care le-am menţionat. Este vorba despre o scrisoare prin care propunem un set de măsuri care să reducă dezechilibrele create în piaţă de importurile masive de cerealele din Ucraina şi, desigur, de măsuri care să vină în sprijinul fermierilor din ţara noastră”, a declarat Nicolae Ciucă, în debutul şedinţei de miercuri a Executivului.

El a adăugat că sunt derulate o serie de întâlniri la nivelul Ministerului Agriculturii şi Guvernului pentru a putea afla date concrete în vederea sprijinirii fermierilor şi îndeplinirea dezideratului prin care producţia din România să poată fi valorificată mai eficient pe piaţa din ţara noastră.

„De altfel, sunt o serie întreagă de activităţi pe care le derulăm în momentul de faţă atât la nivelul Ministerului Agriculturii, cât şi la nivelul Guvernului, organizând întâlniri prin care să putem să aflăm date concrete, reale privind modul în care Guvernul poate să sprijine şi să asigurăm îndeplinirea dezideratului pe care ni l-am propus în sensul ca producţia din România să poată să fie valorificată mai eficient pe piaţa din România, cât şi pe pieţele externe. Desigur să asigurăm şi să facilităm dezvoltarea industriei alimentare în ţara noastră”, a completat Ciucă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img