spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizePremierul Ciucă: A doua cerere de finanţare va fi transmisă Comisiei Europene...

Premierul Ciucă: A doua cerere de finanţare va fi transmisă Comisiei Europene până la finalul lunii octombrie, fiind vorba de 51 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cererea are o valoare de 3,2 miliarde euro, din care 2,14 sunt fonduri nerambursabile, a adăugat şeful Executivului.

-

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a PNRR, că a doua cerere de finanţare va fi transmisă Comisiei Europene până la finalul lunii octombrie, fiind vorba de 51 de ţinte şi jaloane din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cererea are o valoare de 3,2 miliarde euro, din care 2,14 sunt fonduri nerambursabile, a adăugat şeful Executivului.

- Reclama -

Desfăşurăm astăzi, la sediul Guvernului, şedinţa Comitetului interministerial de coordonare a PNRR. Este o şedinţă extraordinară pentru că practic avem motive să ne bucurăm că, la finele săptămânii trecute, am primit aprobarea Comisiei Europene pentru prima cerere de plată. Este dovada că la nivelul fiecărui minister coordonator de reformă s-au îndeplinit ţintele şi jaloanele. Vorbim despre o activitate coordonată între fiecare dintre dumneavoastră şi ea s-a materializat în această aprobare care este deosebit de importantă, vorbim de 2,6 miliarde euro, bani care se adaugă la suma deja existentă, vorbim de cele 4 miliarde euro din suma prefinanţată. Din aceste 2,6 miliarde euro, aproximativ 1,8 miliarde euro sunt fonduri nerambursabile şi 760 sunt bani sub formă de împrumut. Iată că avem nevoie şi de aici încolo şi de aceeaşi activitate susţinută şi acelaşi dialog, de aceeaşi coordonare cu Comisia, pentru că trebuie să menţionăm că toate aceste ţinte şi jaloane au fost realizate în deplină coordonare cu Comisia. Au fost o serie întreagă de aspecte care au trebuit să fie clarificate şi sunt convins că şi de aici înainte va fi necesar să continuăm să răspundem la toate întrebările care vizează clarificarea anumitor decizii pe care le-am luat în îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor de până acum”, a declarat Nicolae Ciucă, luni, la reuniunea Comitetului interministerial de coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă

Premierul s-a arătat convins „că prima noastră cerere este una care ne va stimula să lucrăm şi mai abitir decât am făcut-o până acum, astfel încât să putem să înaintăm cea de-a doua cerere, cerere care urmează să fie transmisă până la finele acestei luni”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img