spot_img
17 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizePremierul Ciucă: 50 de milioane de euro vor fi asiguraţi fermierilor

Premierul Ciucă: 50 de milioane de euro vor fi asiguraţi fermierilor

-

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că în şedinţa de Guvern vor avea o decizie în ceea ce priveşte sprijinul pe care îl asigură agricultorilor. Şeful Executivului a spus că au fost deja elaborate primele propuneri aşteptate de către fermierii români în ceea ce priveşte asigurarea unor sume de bani pentru compensarea efectelor produse de tranzitul cerealelor ucrainene şi importul cerealelor din Ucraina iar suma propusă pentru România este de aproximativ 30 de milioane de euro. El a mai spus că până în acest moment putem să vorbim despre aproximativ 50 de milioane de euro care vor fi asiguraţi fermierilor.

- Reclama -

”În şedinţa de Guvern o să avem o decizie în ceea ce priveşte sprijinul pe care îl asigurăm agricultorilor, este vorba de două componente. Au fost deja elaborate primele propuneri aşteptate de către fermierii români în ceea ce priveşte asigurarea unor sume de bani pentru compensarea efectelor produse de tranzitul cerealelor ucrainene şi importul cerealelor din Ucraina iar suma propusă pentru România este de aproximativ 30 de milioane de euro, 29,7 milioane, bani care se adaugă celorlalte sume pe care le-am aprobat în şedinţa de guvern trecută”, a spus premierul Ciucă.

El a precizat că în felul acesta, până în acest moment putem să vorbim despre aproximativ 50 de milioane de euro care vor fi asiguraţi fermierilor, bani care (..) vor fi puşi la dispoziţie după ce se vor îndeplini procedurile din hotărârea de Guvern.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img