spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizePremierul Ciolacu: Proiectele Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă şi al...

Premierul Ciolacu: Proiectele Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă şi al Centralei SMR de la Doiceşti rămân prioritare

-

Proiectele Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă şi cel al centralei nucleare de mici dimensiuni de la Doiceşti rămân prioritare, având în vedere obiectivele asumate de România în domeniul schimbărilor climatice, a declarat, luni, premierul Marcel Ciolacu, în cadrul întrevederii cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Potrivit Executivului, premierul român a apreciat că „securitatea energetică rămâne o prioritate strategică pentru România”, iar „cooperarea cu Statele Unite ale Americii a transformat securitatea energetică într-unul din principalii piloni ai Parteneriatului nostru Strategic”.

- Advertisement -

Astfel, Guvernul României „susţine cu fermitate implementarea proiectelor energetice aflate în curs”, iar obiectivul nostru ca ţară este „să fim independenţi energetic şi să asigurăm resursele necesare cetăţenilor şi economiei, indiferent de evoluţiile în plan internaţional”.

Secretarul pentru Energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, a subliniat interesul părţii americane pentru cooperarea în acest domeniu, mai ales în cel al energiei regenerabile. În discuţii, accentul a fost pus pe cooperarea în domeniul energiei nucleare care reprezintă un punct distinct al interesului SUA, care sunt implicate în implementarea Proiectului Cernavodă, inclusiv prin finanţare prin EximBank de până la 3,05 miliarde de dolari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img