spot_img
18.2 C
București
marți, mai 24, 2022
AcasăhighlightPremierul ceh: Praga RESPINGE ORICE SISTEM de cote obligatorii de redistribuire de...

Premierul ceh: Praga RESPINGE ORICE SISTEM de cote obligatorii de redistribuire de refugiați

-

Cehia își menține poziția de a respinge orice sistem de cote obligatorii de redistribuire a solicitanților de azil între statele membre ale Uniunii Europene, a declarat marți premierul Bohuslav Sobotka, cu câteva ore înaintea reuniunii miniștrilor justiției și afacerilor interne din UE, programată la Bruxelles, și în ajunul unui summit extraordinar al Uniunii pe tema crizei migranților, transmite Reuters, conform Agerpres.

‘Vom respinge cu fermitate orice tentativă de introducere a unui mecanism permanent de redistribuire de refugiați’, a indicat șeful guvernului ceh, reiterând poziția exprimată luni, la Praga. ‘De asemenea, respingem folosirea unui sistem de cote în orice mecanism temporar’, a adăugat Sobotka în fața presei.

Statele Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria) ‘sunt atașate ideii de a se ajunge la o poziție comună’ în cadrul Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI), a declarat luni, la Praga, ministrul ceh de externe, Lubomir Zaoralek, la finalul unei reuniuni la care au participat omologii săi din Grupul de la Vișegrad, dar și miniștrii de externe din Letonia și Luxemburg.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...