spot_img
23.3 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizePremierul bulgar vrea să îl destituie pe ministrul apărării după ce acesta...

Premierul bulgar vrea să îl destituie pe ministrul apărării după ce acesta nu a vrut să declare drept război invazia militară rusă în Ucraina

-

Premierul bulgar Kiril Petkov a afirmat luni că va propune destituirea ministrului apărării Stefan Ianev, după ce refuzul acestuia din urmă de a califica drept război invazia militară rusă în Ucraina a dus la numeroase cereri de înlocuire a sa, informează Reuters conform Agerpres.

- Reclama -

Petkov a spus că actuala coaliţie guvernamentală de la Sofia va avea o şedinţă în cursul zilei pentru a decide destituirea lui Ianev şi a propune un nou ministru al apărării.

‘Ninciun ministru nu are dreptul la propria politică, în special pe Facebook”, a explicat şeful executivului bulgar, citat de site-ul de ştiri novinite.com.

Anunţul premierului Petkov a fost precedat de o declaraţie făcută duminică seară de Stefan Ianev, din care reieşea clar că va fi înlocuit din funcţia de ministru al apărării. ‘Nu aşteptaţi de la mine să demisionez în această situaţie geopolitică. Atribuţiile mele ca ministru al apărării nu sugerează asta. Atât timp cât demisia mea este doar o chestiune de procedură, mă bazez pe ‘partenerii’ de coaliţie şi pe forţa politică care se presupune că m-a sprijinit pentru a mişca lucrurile în ordinea corectă”, a scris Ianev pe Facebook.

”Obiectivul, evident, este de a mă discredita pe mine personal. Misiunea este de a se elibera postul de ministru al apărării pentru cineva care este, să spunem aşa, mai receptiv să urmărească interese externe specifice în deciderea agendei politice bulgare, inclusiv cu privire la sfera militară şi deciziile luate acolo”, a adăugat el, conform novinite.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...