Premierul bulgar, ironii la adresa României: Negociem cu ei și după câteva luni ajung în arest

0

Premierul bulgar Boiko Borisov a vorbit, în a 12-a întâlnire de afaceri cu guvernul, despre importanța infrastructurii în dezvoltarea economiei unei țări europene, afirmând că își dorește să fie construit și al treilea pod peste Dunăre, dar că proiectul este întârziat de schimbările politice din România, scrie Capital.bg, citat de Hotnews.

„Aceasta e o parte superbă a Europei, cu cele mai bune ferme de crescut animale, plaje întinse, zone perfecte pentru drumeții și excursii pe munte, un loc perfect pentru a investi, nu pune riscuri pentru Vestul Europei”, a declarat premierul bulgar, care crede că principala axă de dezvoltare este Sofia-Skopje-Tirana-Vlora, precum și construcția celui de-al treilea pod peste Dunăre.

„Îmi doresc foarte mult să facem al treilea pod peste Dunăre, dar pentru asta trebuie întâi să funcționeze modelul românesc”, a glumit Borisov, referindu-se la schimbările frecvente care au loc în România.

„Negociem cu ei, ajungem la o înțelegere și după câteva luni ajung în arest, unul câte unul”, a mai adăugat premierul bulgar.

Borisov a reamintit că deja a avut loc o întâlnire pe această temă în octombrie 2017, la Varna, dar acum „din nou trebuie să organizăm întâlniri pentru discuții”