spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăEconomieComertPremierul britanic șantajat de propriul partid: Votăm Brexitul dacă demisionezi

Premierul britanic șantajat de propriul partid: Votăm Brexitul dacă demisionezi

-

Deputaţi conservatori i-au cerut premierului Theresa May să stabilească un termen pentru a demisiona în schimbul oferirii susţinerii în Parlament pentru Acordul pe tema Brexit, afirmă surse politice de la Londra citate de cotidianul The Times transmite Mediafax.

- Reclama -

Unii parlamentari i-au transmis Theresei May că vor vota în favoarea acordului controversat în cursul dezbaterii parlamentare din 11 decembrie dacă va accepta să demisioneze imediat după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, programată pe 29 martie 2019.

„Ştim că viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană nu este obligatorie. Acest lucru înseamnă că Theresa May este problema, nu acordul în sine, dat fiind că succesorul va avea flexibilitate pentru a găsi soluţii tehnice în cazul frontierei irlandeze şi adoptării unui alt acord, de genul celui pe care îl are Canada cu UE”, a declarat un oficial conservator britanic.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...