spot_img
24.4 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăBrexitPremierul britanic crește taxele

Premierul britanic crește taxele

-

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a stabilit marți planuri de creștere a impozitelor asupra lucrătorilor, angajatorilor și unor investitori pentru a încerca să remedieze o criză de finanțare a sănătății și asistenței sociale, potrivit Reuters.

- Reclama -

Măsura i-a deranjat pe unii colegi conservatori din partidul său de la guvernare pentru că ar încălca promisiunile electorale.

După ce a cheltuit sume uriașe de bani pentru combaterea pandemiei de COVID-19, Johnson se întoarce la o promisiune electorală de a aborda sistemul șubred de asistență socială din Marea Britanie, unde se estimează că costurile se vor dubla pe măsură ce populația îmbătrânește în următoarele două decenii.

Mutarea lui Johnson vine în încercarea de a face față unei restanțe în sistemul de sănătate al Marii Britanii, care așteaptă de luni de zile finanțare de la Serviciul Național de Sănătate administrat de stat, după ce resursele au fost reorientate pentru a face față COVID-19.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...