spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizePremierul britanic Boris Johnson: Vom colabora cu talibanii

Premierul britanic Boris Johnson: Vom colabora cu talibanii

-

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat vineri că Marea Britanie va colabora cu talibanii, dacă va fi necesar, după ce militanţii au preluat controlul în Afganistan, şi l-a apărat pe ministrul său de externe, care a fost criticat pentru modul în care a gestionat situaţia privind evacuarea cetăţenilor britanici şi a afganilor care au lucrat pentru autorităţile britanice.

”Ceea ce vreau să-i asigur pe oameni este că eforturile noastre politice şi diplomatice pentru a găsi o soluţie pentru Afganistan vor continua, desigur, în cooperare cu talibanii, dacă va fi necesar”, a declarat presei Boris Johnson, citat de Reuters.

Premierul a declarat că situaţia de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani disperaţi s-au înghesuit încercând să iasă din ţară, se îmbunătăţeşte ”uşor”.

Guvernul britanic a declarat că a asigurat evacuarea a 1.615 persoane începând de sâmbătă, inclusiv 399 de cetăţeni britanici şi persoanele aflate în întreţinerea lor, 320 de membri ai personalului ambasadei şi 402 afgani.

Întrebat dacă mai are încredere în ministrul de externe Dominic Raab, care s-a confruntat cu cereri de demisie din partea opozanţilor pentru răspunsul său la criză, premierul a răspuns: „Absolut”.

Guvernul său a fost aspru criticat pentru că nu a reuşit să anticipeze preluarea puterii de către talibani şi să evacueze mai mulţi britanici şi afgani din ţară încă de la început, temându-se pentru siguranţa lor.AGERPRES/(AS – editor: Mariana Ionescu, editor online: Andreea Preda)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img