spot_img
9.6 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasămediuPremierul britanic anunță monitorizarea internetului

Premierul britanic anunță monitorizarea internetului

-

Premierul britanic David Cameron s-a angajat luni să dea serviciilor de securitate și de informații noi puteri pentru monitorizarea comunicațiilor pe internet, după atentatele teroriste de săptămâna trecută de la Paris, relatează Reuters și AFP, transmite Agerpres.

În perspectiva alegerilor de peste patru luni, Cameron a promis că, dacă va fi reales, va propune noi legi pentru a se asigura că activitatea firmelor de internet este acoperită de reguli care le permit serviciilor de securitate să monitorizeze comunicațiile și, în unele cazuri, să le acceseze conținutul.

- Advertisement -

‘Vom permite să existe un mijloc de comunicare pentru care pur și simplu este imposibil să se facă acest lucru? Răspunsul meu la această întrebare este: Nu trebuie să existe’, a declarat Cameron după un discurs electoral în centrul Marii Britanii, subliniind că atacurile de la Paris au evidențiat nevoia de noi legi.

‘Dacă voi fi prim-ministru, mă voi asigura că există o lege care ne va da certitudinea că nu le vom permite teroriștilor să aibă un spațiu sigur de comunicare’, a adăugat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img