spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăAnalizePremierul britanic amenință cu suprataxe pentru UE și SUA: Plus 30% la...

Premierul britanic amenință cu suprataxe pentru UE și SUA: Plus 30% la brânzeturile franțuzești și 10% la mașinile din Germania

-

Boris Johnson vrea să recurgă la ameninţarea impunerii unor suprataxe mari în negocierile comerciale cu Uniunea Europeană (UE), Statele Unite şi alte ţări, cu scopul de a exercita presiuni asupra acestora să încheie acorduri cu Marea Britanie, dezvăluie în ediţia de sâmbătă The Times, relatează Reuters conform News.ro.

- Reclama -

Potrivit ziarului, liderul britanic a discutat cu miniştrii săi săptămâna aceasta despre posibilitatea folosirii taxelor vamale ca ”pârghie” în accelerarea negocierilor comerciale.

Johnson vizează impunerea unor taxe vamale de 30% anumitor tipuri de brânzeturi importate din Franţa şi de 10% automobilelor importate din Germania, dezvăluie The Times.

Boris Johnson urmează să-şi prezinte la începutul lui februarie planul cu privire la negocierile comericale, potrivit The Times, care citează reprezentanţi europeni de la Bruxelles..

Premierul conservator insistă în a exclude o prelungire a perioadei de tranziţie post-Brexit după 31 decembrie 2020.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...